Jul 262014
 

Tässä pieniä maistiaisia raskauskuvauksista aivan mahtavan ja ihanan parin kanssa. Lähiaikoina olen myös käyttänyt filmikameraa, joten on jännittävää nähdä työn tulos filmin kehityksen jälkeen. Luultavasti myöhemmin pääsette näkemään myös filmiversioita samaisista tunnelmista.

In English…

Here’s some pregnancy photos to view, hope you like it.  The couple was absolutely awesome and lovely home.
The photoshooting day was more than just perfect. Also I gave a try to film camera what is new on my photography gear.
I remember, when I started photography with film camera. Bringing some memories of the old times.
Maybe later on, I can show some B&W photos. When the film have been developed.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

 

Family photoshoot

 Uncategorized  Comments Off
Jul 012014
 

Tällä kertaa on tiedossa aivan erilaisia kuvia, perhekuvauksia.
Tässä muutamia kuvia maistiasia ihanasta perheestä jolla on aivan hellyyttäviä labratorinnoutajia!
Yksi näistä söpöistä koirista halusi olla mukana muissakin kuvissa.

In English…

This time I have photoshooted family portraits with absolutely lovely family.
They have super adorable dog, who wanted to show more in the photos and being a part of photoshooting!
Of course I allow that! No need to say “you aren’t welcome”.
Here’s some photos, hope you enjoy!

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.

© Kimmo Korhonen 2014, All rights reserved.Apr 132014
 

Anteeksi pikkuisen myöhäinen postaus… mutta joskus on mukava yllättää hääpari pienellä lahjalla ;)
Ensimmäinen kuva on printattu alumiinille ja kokoa 100 x 60 cm.
Toinen on canvas taululle ja 60 x 40 kokoa.

In English…

I’m sorry for late post…
but sometimes it’s fun to surprise wedding couple with small gift ;)
In the first picture, photo had been printed to aluminium and it’s 100 x 60 cm, (best for B&W photos).
Second one is canvas  60 x 40 cm.

Haastattelua

 Uncategorized  Comments Off
Mar 242014
 

Oli hyvin jännittävää päästä haastateltavaksi Häät-lehden luokse. Asia koski hääkuvauksen lopputuotteita, myös mukana olivat Queensberry albumit. Rennosti kahvi kuppoisen äärellä juteltiin ja välillä vitsiä heitettiin. Tämä on kyllä iso kunnia ja tästä kuuluu suuri kiitos Häät-lehdelle.
Alla olevasta linkistä pääset lukemaan, olkaa hyvä!

http://www.haat.fi/aiheet/haajuhla/haakuvista-sukupolvesta-toiselle-sailyvia-muistoja

In English….

Häät magazine’s  interview of the wedding photography end-products and Queensberry albums. (web publication) I’m sorry it’s only in Finnish.  Häät is one of the biggest wedding magazines in Finland.
My thanks goes to Häät magazine, this is a great honor!

Mar 092014
 

Tein pienen aikajanan johon oon laittanut parista muutamaan kuvaa niistä häistä missä näkyy selkeästi kehitykseni. 2009 vuonna sain ensimmäisen hääkeikan ja siitä lähtien pikku hiljaa päässyt häiden maailmaan.


In English…  

I put together a small timeline of my photography, where you can see my improvement. In 2009, I got my first wedding photography gig and from then on I got into the world of weddings.

Feb 112014
 

Taisin jotain aiemmin mainita, että oon tekemässä uusia käyntikortteja. Pidin tässä pientä kirjoitustaukoa koneen äärestä naputtamisesta, sen takia on ollut hiljaisempaa blogin puolelta.
Pienen etsinnän jälkeen löysin sopivan yrityksen tähän käyntikorttien tulostamiseen. Alla olevista kuvisa näkyy paperin mille tulostetaan kuvat ja tekstit. Sitten enää vain loppusuunnittelua ja tulostukseen. Pian pääsette näkemään valmiit käyntikortit!

Kiitos kaikille lukijoille ja seuraajille + tukijoille, ootte kyllä aivan mahtavia! 


In English…

Earlier I mentioned about plans to design new business cards. So, I took small break of writing, that´s why you haven’t heard anything from me.
After searching I found good printing company for business cards. In the photos, that´s the paper where text and some wedding photos will be printed.
There´s only need to do is finalize business card layout and order them.
You´re going to see soon, when the cards are ready!

My huge thanks goes all the people who reads the blog and follows + supporters, you´re absolutely awesome! 

Feb 032014
 

Oon lukenut monia tarinoita hääkuvaajien etsimisestä. Kirjoitan tässä miten itse näen asian mutta se ei tarkoita etteikö saisi olla erimieltä. Meillä kaikilla on omat mieltymyksemme ja vaatimuksemme, minkälainen olisi juuri se sopivin kuvaaja häihin.

Miusta on hienoa nähdä, että hääparit haluavat tasoa ja vaaditaan enemmän näyttöä. Täytyy kuitenkin muistaa, että realistisella tavoitteella hakemalla hääkuvaajaa. Eli tässä ei kannata hötkyillä vaikka häät olisivatkin alle puolen vuoden päästä ja suosikkikuvaajat olisivat varattuja. Nykyisin häämarkkinoille on tullut paljon uusia kasvoja, mie mukaan lukien. Mikä taas mahdollistaa saada hyvällä prosentilla itselleen sen sopivan hääkuvaajan.

Kerron pieniä kohtia miten kannattaa toimia valokuvaajan kanssa kun hänen kuvansa ovat sitä tyyliä mitä haet. Ensimmäiseksi yhteydenottaminen, siitä tuskin tarvii enempää sanoa. Kun oot lähettänyt viestiä kuvaajalle, niin jos hän ei vastaa siulle parissa päivässä (jos kärsivällisyyttä riittää niin 3 päivää pitäisin takarajana). Kannattaa ottaa huomioon jos lähettää viikonloppuna viestiä niin luultavammin vastaus tulee 2 päivän sisässä riippuen onko hän kuvauskeikalla. Motivoitunut kuvaaja yleensä vastaa parissa päivässä.

Jos epäilet silti hänen ammattitaitoa niin on hyvä se kertoa kuvaajalle. Sillä eihän luottamus synny hetkessä. Rehellinen kuvaaja ei ota tuon tapaista kysymystä loukkauksena vaan hänellä on velvollisuus tuoda itseäänsä enemmän esille, sillä se kuuluu hääparien oikeuksiin kysyä mitä vain. Jos kyseinen kuvaaja on eri paikkakunnalta ja haluatte nähdä hänet, niin kuvaajalla on velvollisuus järjestää mahdollisuus tapaamiselle.

Mitä tehdä siinä tilanteessa jos kuvaaja pyytää palkkionsa ennakkoon?

Tässä asiassa on hyvä kysyä tätä kuvaajalta miksi näin. Siihen kuvaajalla on syy mikä on voinut ajaa hänet tähän ratkaisuun. YTJ:n sivuilta voit tarkistaa hänen olemassaolon jos epäilykset suurentuvat. Tässä on hyvä huomata, että rekisteröityneet kuvaajat eivät pääse karkuun joten huijauksen kohteeksi joutuminen on hyvin pieni. Ennen tätä vaihetta suosittelen, että oot lähettänyt useamman sähköpostin ja vähintään yksi tapaaminen käyty.

Mitä kokopäiväinen dokumentaarinen kuvaaminen maksaa?

Jos hinnastoa ei näy sivustoilla niin keskimääräisesti 8-10 tunnin kuvaus hyvällä kuvaajalla maksaa sen yli 1000-2000€. Semmoisiakin kuvaajia löytyy joilla ei ole varsinaista aikarajaa. Tämä ei tarkoita sitä, että nämä kuvaajat olisivat huonompia vaan se tuo hääparille enemmän mahdollisuuksia kuvien ottamisen suhteen. Tämmöiset kuvaajat tekevät reilusti yli 10 tuntisia hääkeikkoja.

Löysin dokumentaarisen kuvaajan reilusti alle 1000€, nyt tulisi hyvä säästö eikä portfolio kuvat näytä yhtään hullummilta. Tilaisinko?

Häämarkkinoilta löytyy myös edullisempia kokopäiväkuvaajia mutta yksi asia on hyvä tietää. Kyse voi olla aloittelevasta hääkuvaajasta jolla ei ole vielä kauheasti kokemuksia häiden kuvaamisesti siksi hinnat ovat alemmat.

Miten toimia kuvajulkaisu oikeuksien ja niiden levittämisen kanssa?

Julkaisun ja levittämisen oikeuden antaminen kuvaajalle on nykyisin vielä tarkempi, kuka saa mitä ja minne laittaa. Kuvaussopimus on tässä tilanteessa ehdottoman hyvä jotta säilyttäisiin ikäviltä tapauksilta.

Esim. “annoimme sanallisen luvan kuvaajalle julkaista mutta kuva oli aivan eri mistä oli puhetta”.

Kuvaussopimus ei ole pelkästään kuvaajan suoja vaan myös tilaajan. Siinä näkyy yleensä hinta, erittely mitä siihen pakettiin kuuluu mitä ollaan tilaamassa, asiakkaan tiedot, julkaisuluvat kuvaajalle sekä tilaajalla ja viimeiseinä päiväys + allekirjoitus. Reilummat kuvaajat antavat asiakkaidensa käyttää vapaasti kuviansa. Näissä asioissa on hyvä käydä läpi missä menee rajat. Kuvaajalla on velvollisuus selventää kuvaussopimusta niin ettei mikään asia jää epäselväksi. Asiakkaalla on oikeus saada kuvaussopimuksesta kopio itselleensä.

Haluan sukulaisen tai kaverini kuvattavan hääni mutta hänellä ei ole mitään kokemusta siitä, mitä teen?

Tässä tilanteessa kannattaa, tehdä itselleensä selväksi ettei myöskään vaadi tältä kuvaajalta hirveästi mitään. Jos hänellä on kuvia näytettävänä esim. katukuvauksista jossa liikkuu ihmisiä niin se on aina parempi. Siinä on riskinsä, että joko kuvat onnistuvat 50% mahdollisuudella tai menevät kokonaan julkaisukelvottomiksi. 

Viimeisenä asiana suosittelen, ettei kannata katsella minkä hintainen on kukin kuvaaja ja tehdä siitä “ruokakauppamaista” hinta shoppailua. Enemmän katselee rauhassa kuvia, miellyttävätkö kuvat tai tyyli. Sitten on yhteydessä kuvaajaan. Kannattaa varautua etukäteen, että tasokkaammat kuvaajat tulevat maksamaan. 


In English…

I have read many stories about people looking for a wedding photographer. So I’m going to write about how I see things, and you can see if you agree with me. We all have different tastes and demands about what your ideal photographer should be.

Here are some important points about choosing a wedding photographer.

Take your time searching, no need to rush! Just have a cup of coffee, grab your favorite dessert, put some music on in the background, sit back, and enjoy browsing the world of the internet.

There are dozens of different photographers in the wedding market, so there is lots of choice. One thing that is good to know is that the motivated photographer usually responds in two days. I would say three days is the maximum, if you’re patient. Weekends are busy for photographers so the reply could come a day late on average.

Registered photographers are a safe investment.

Always sign a contract with the photographer and ask for a copy of it.  The contract isn’t only for the photographer’s safety, it’s for both of you. I recommend talking about publishing rights with your photographer, which can be found in the contract.

When you’re deciding whether to ask a friend or family member to photograph your wedding and they haven’t got any experience, there’s a 50-50 chance that the photos will be unusable. However, if you choose them anyway, it’s a good idea not to expect too much.

The next thing is how pricey a documentary wedding photographer for the whole day can be. An experienced professional wedding photographer can cost 1000-2000 € on average (in Finland).

I recommend looking more at the photos than the prices. In the end it’s good to know that the rates for talented and experienced professional photographers are high, so be prepared for that.

 

Feb 032014
 

Alla olevasta linkistä löydät hääparin suosituksen. Tämä on kyllä kunnia, tuli melkein vedet tippa linssiin vaikka en kauheasti tunteita näyttele. Iso kiitos kuuluu kyseiselle parille Hannalle & Matthew:lle!
Heidän suosituksen löydät “client letter” osiosta.

En tiedä kuinka moni on miuta jo suositellut mutta kiitos etukäteen. Tämmöinen antaa lisää voimia kehittää itseäänsä kuvaajana ja oppia kasvamaan.

Klikkaa alla olevaa Hanna & Matthew tekstiä.

Hannan & Matthew suositus

In English… 

Click on the link below to see a testimonial from a wedding couple I photographed! This is truly an honor and I almost cried (even though I never show my emotions…) when I received this.

I have honestly no clue how many people recommended my wedding photography services, however, I thank you. This gives me strength to develop and improve myself as a photographer.

A big thank you to Hanna & Matthew!

Hanna & Matthew´s testimonial

Feb 012014
 

Juteltuani arvoisan kollegani kanssa yleisesti kuvauksesta ja miten meni häämessut jne. Lyhyesti puhuttiin häiden kuvaamista ulkomailla, miulla on siitä pieniä kokemuksia. Niitä keitä se kiinnostaa kerron lyhyesti mitä kannattaa ottaa huomioon.

Liian vähän varattu aikaa viisumin anomiseen on yleisin mihin matka katkeaa hyvin nopeasti kuin kanan lento. Kannattaa ottaa myös huomioon yllättävät tilanteet mitkä voivat pidentää viisumin käsittelyä. Valmistelu vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Toki se riippuu minne päin menee.
Ulkomaalaisille hääpareille kannattaa antaa hyvin paljon aikaa vaikka välimatka olisikin tuhansia kilometrejä. Onneksi olkoon nykyaika mikä taas mahdollistaa videopuhelun. Kaikkia mahdollisia ideoita ja inspiraatiota kannattaa kuunnella ja myös ehdottaa tulevalle hääparille mutta järki käteen tässäkin asiassa.
Kuvaamistilanteessa ei kannata säästellä muistikortilta tilaa vaan antaa soida. Mie otan yleensä sen reippaasti yli 5000 kuvaa, jotka ovat raakaversioita (RAW) valitsen niistä ne parhaimmat otokset hääparille. Mitä enemmän kuvia ottaa sitä paremmin saa hyviä otoksia mistä on varaa valikoida.
Eri kansalaisuuksien kulttuuriset taustat on hyvä ottaa selvää miten heillä vietetään häitä ja onko niissä jotain mitä pitäisi ottaa huomioon.
Kamera kamoista sen verran, että kaksi tai useampi runko on hyväksi mihin on valmiiksi objektiivit laitettu, ettei tarvitse enää paikan päällä ruuvata paikoilleen jolloin hyvin todennäköisesti kyseinen tilanne jää kuvaamatta. Miulla on aina kamera valmiustilassa joten en ikinä sammuta sitä hääpäivän aikana, tähän on hyvä varata monta vara-akkua jotta ei käy hassusti. Lopuksi ottaa vain rennosti ja nauttii häistä!

In English…

I talked with other wedding photographer of the weddings in generally and how wedding fairs went. Shortly we talked photshooting weddings in abroad, where I got some experience. For people who is interested to hear short tips to photoshooting  weddings in abroad.

Usually too short time what is reserved to applying visa could end fast and easily as flight of a chicken. I highly recommend you pay attention different surprising situation what could delay your visa application. Preparation takes lots of time that´s why you should be very patient.  Of course it depenps where you´re going.
The couple from the abroad it´s very good to give much time even if they´re living thousands miles away. Thankfully we´re living computer times where you can easily do example. video calls, like FaceTime.
Any good ideas and inspiration is recommended to talk with the couple.  Of course not like a insane salesman, situational awareness is good to have.
During the photoshooting there is no need to save your memory cards just take many photos as possible. I take over 5000 photos which is RAW files of that mount I choose best wedding photos. More photos you take the better possibility you have a lot of  awesome wedding pics where to choose the best ones.
Different nationalities and cultural backgrounds good to get known well, example. How the wedding goes in that country and is there anything specific you should know, before the wedding day.
About the camera set. 2 or more camera bodies with lenses is highly recommended, because during the wedding day you don´t have time to change lenses. And it´s very likely that you miss the moment by sacrificing your precious 2-5 minutes to change camera lens.
During the wedding day I keep the camera always on so it´s suitable have extra battery that it won´t run out. Last and finally, take it easy and enjoy the wedding!

Jan 312014
 

Kirjoitan nyt lyhyesti ja seuraavalla kerralla tulee hiukkasen isompi blogi lisäys liittyen kuinka valita se itselleensä sopiva hääkuvaaja. Kun Turun häämessuilla jouduin kertomaan mikrofoniin kyseisestä asiasta ja mie kauhusta kankeana sanoin,  “no kuhan tykkää toisen kuvista”… ehkei ihan mennyt nappiin mutta tämä on vasta toinen kerta kun puhun mikrofoniin tapahtumissa mutta ensimmäistä kertaa häämessuilla.

Mitä miulta löytyy…

Kaikki hääpaketit on räätälöity jokaisen hääparin tarpeen mukaisesti, 1. hääpaketti on tehty hinnaltaan 1290 € mikä näkyy “ota yhteyttä” sivulla. En tee hääkuvauksia pelkästään pääkaupunkiseudulle myös ympäri Suomea.
Hääparit ketkä haluavat Queensberry albumeita ja joku toinen kuvaaja on kuvannut teidän häät niin, miulta silti voi tilata kuvillenne albumin!

1. Pakettiin kuuluu se 200 parasta kuvaa häistä sis. potretit. Valmistelupalaveri (jossa käydään läpi toiveet, ideat ja päivän kulku) tarpeen mukaan enemmänkin voidaan järjestää mikäli on tarvetta, nettigalleria salasanalla josta vieraat voivat ladata kuvia ja Queensberry albumipalvelu (ei sis. albumia).

2. Paketti on aivan muuten sama kuin 1. hääpaketti paitsi 100 kuvaa enemmän, sis. potretit.

3. Paketti jossa on 400  parasta kuvaa häistä, sis. potretit ja valmistelupalavereineen. Nettigalleria salasanalla suojattu, albumin suunnittelu (joka tehdään hääparin vaatimusten mukaisesti ja nahkakantisen 10 sivuisen Queensberry albumin. Jotta seinät eivät olisi tyhjillään niin yksi 40 x 60 cm canvastaulu halutusta kuvasta. Extrana päälle taitaapi talon tapaan Möet Shampanjapullo ja eikä sitä pienintä pikku naukkua. Vihaiseksihan siit ehtii tulla jos pikku pulloilla pitäisi alkaa jotain nautiskelemaan.

Julkaisuoikeuden antamisen hääpareille en ole niin tiukka mitä sivustot voi antaa kuvaa. Yleensä mitä oon jutellut hääparien kanssa niin heiltä kysyn, tarvitsevatko he semmoista.

Hääkuvilla on rajaton teettämisoikeus ja matkakulut kuuluvat hääpaketteihin.

 

In English…

I thought to write something short but next time there is coming bigger addition, related to “how to choose right wedding photographer”.  In Turku´s wedding fair the host asked me how to choose right photographer and I was petrified, I just said only ” well if you like the photographers photos”. I feel like a idiot but that was my first time when I have ever spoken in the wedding fair, everybody have their first time ;)

So what I got…

Every wedding packages is built what couples need. 1st packages have price 1290 € what is my starting prices at “contact” page. I´m not only photoshooted in the capital city area,  also the whole country (Finland).
The couples who want´s Queensberry albums but their wedding have photoshooted another photographer, you can still order the album from me!

1st package contains 200 best wedding photos of the day + portraits. Preparation of meeting where is talking about the couples wishes and expectations, ideas how they want to get photoshooted and how the wedding day flows. The quest can download the images at the online gallery which is password protected and album design service ( doesn´t include the album).

2nd package have almost the same things than the 1st one but 100 photos more + portraits. 

3rd package is called “champagne package” . This offers 400 best wedding photos of the day +portraits. Preparation of meeting, online gallery password protected. Album designing and  leather cover  Queensberry album with 10 page. If your walls need something to fill, 40 x 60 cm canvas board do the thing ( couples are choosing the photo to canvas).  Finally, big bottle of Möet champagne! 

 Couples have right to use the wedding photos as they like (except commercially).